Thursday, April 9, 2009

MLM...

Penah xkorang mengalami tetiba je kawan2 yg lama korang xjumpa and xberapa rapat tetiba nak jumpa korang. Ajak korang gi makan2 ker... siap pesan bawaklah kawan2 yg lain... Kita ni mesti nak pikir baik jer kan.. yelah lama xjumpa member lama sekali skala jumpa apa salahnya... walaupun dalam hati ni musykil giler.. apa hal tetiba takde ribut, xde ujan tetiba msg ajak jumpa...

So semalam pepagi lagi Cik K dh gtalk aku... ajak lepak kt shah alam bersama aku gelak dia mr x lah yerk... aku pun dlm musykil2 ni pun mengiyakan walaupun plan nak tgk wayang tu... yg aku pelik apsal kt shah alam sedangkan mr x tu dok kt kl.. hmmm... pastu kitorg ajak lah member kitorg lagi sorang nie.. Puan K ni join skali ngan husband dia.. lg pun aku nak tgk gmbr kawen diorg...


tgh hari tu en tunang dh bagi hint dah nie.. ni mesti ada kene mengena ngan mlm dan seumpamanyer.. aku siap cakap xbaik tau tuduh2 mcm tu... mana tau dia memang nak jumpa...

So malam tu aku pun gerak ke shah alam.. then tunggu cik K, so pastu br jumpa mr x nie... tgh borak2... memang sah mlm nie.. en tunang dh msg nie suh blah jer.. aku ngan cik K ni memang tadah kepala jerlah dgr citer mlm nie... huhuhu.... kene paksa bebetul nie...

Aku ngan cik k ni siap kene dengar ceramah pasal benda nie... lama gak lah aku ngan cik k dalam bilik tu.. nasib baik kunci kete dlm beg aku.. so en tunang ni call nak kunci kete.. blh lah aku kuar melarikan diri...hehehe... tunggu cik k plak nak melarikan diri...

Nasib baik Puan K xsmpi lagi... so masa tgh tunggu cik K nie, Puan K smpi tapi sesat so kene fetch dia dulu then pegi blk tunggu cik K, after cik K kuar.. kitorg gi lepak kt tempat lain....

hmmm... manusia memang mcm nie ker.. nak suh org masuk mlm tapi main paksa2.. alasan nyer mesti nk jumpa lama xjumpa.. then bila dtg br tahu nk suh masuk mlm... xpaham sungguh aku... apa masalahnyer klu cakap baik2 pasal mlm nie... br aku blh open minded sket.. ni terus paksa2 memanf aku terus reject abis2 lah...



benda ni dh jadi kat aku bln sekali 2 tapi berkali2... member sekolah lama ajak jumpa tapi bila jumpa citer benda nie... xmunasabah sungguh.. desperate sgt ke nak cari ahli... hmm... en tunang memang anti giler benda nie.. aku pun ada masuk tupperware gak tapi xde plak aku nak pujuk org suh join.. mostly beli brg untuk diri sendiri...

*pic tu hanya perhiasan sahaja...

7 comments:

e l d y said...

haha .. ajak kwn2 rupanya mau buat promosi , mau dapat komisen referral ..

tpi takpe lah .. kwn akak tu masih ingtkan akak .. dah bersyukur^^

Pretsel Maker said...

splendid!!!!!

seri said...

aku pun pernah beb sanggup datang tgh2 malam dr Kl ke Putrajaya sib banyak kedai mamak 24 jam... sanggup belanja aku makan.. then beramah tamah pasal MLM. Tapi aku nih idak mata duitan sangat tu pasal sangap jer masa dia citer pulangan berganda. Baru2 nih aku dgr bisnes dia teruk siap nak gadai apa hala.... mmmm tula jangan bertunjangkan nafsu duitan... padah nanti.... renung2kan selamat beramal... :)

orkidesa said...

tu ar... aku xkisah sgt klu nak kenalkan ngan mlm ni tapi bgtau arr awal2... ni tetiba muncul citer mlm... bkn nak tanya khabar ke, apa citer br ker...

Ain said...

aku mmg dh terkena gak sekali..CNI gak..ckp punye la berapi..member aku ms kt sekolah menengah dulu..poyo je ckp untung byk.jd kaya la..

Mcm yg seri kata la..jgn bertunjangkan duit semata2..mmg tak puas la klu kita jd jutawan sekalipun..

en_me said...

biasalarr tewww.. kannns

dejavu said...

wawawa...sian ko
aku pon x suke gak MLM ni..

tp aku suke produk CNI...

*masuk ngan kulit aku..kuikui