Friday, April 17, 2009

Audi R8

Citer ni dh lama.. skang br ada masa aku nak mengarang and nak post dlm blog nie... ehehe... maafkanlah aku yer kawan2...



Last weekend kot rasanya ari ahad yg aku nak gi pc fair aku ternampak plak kete tony stark dlm iron man kt jalan kuching menghala jln sultan ismail... sempat gak aku tgk puas2 kete ni... yelah kete ni very jarang2 nak nampak kt kl... aku nampak kete audi r8 ni.. ada gak kete lamburgini tapi aku lebih suka R8 ni sbb very rare.. yg lamburgini tu klu kt jb bersepah...

So a bit about R8 yg aku dh tanya pakcik google yerk...

The Audi R8 is a mid-engined sports car introduced by the German automaker Audi in 2006, appearing at auto shows and events all over the world. The R8 is based on the Audi Space Frame, which contributes to the car's relatively light weight. It is built by Audi AG's wholly owned private subsidiary company.




Enjin R8 nie equipped dengan 4.2 liter FSI (Fuel Stratified Injection) enjin V8. The transmission is either a manual gearbox with metal gate for the shift lever atau R-tronic gearbox semi-automatic sequential manual transmission. These options are the same as those available on the Lamborghini Gallardo. A double-clutch gearbox Direct-Shift Gearbox - DSG, now badged by Audi as "S-tronic")

Harganyer xsempat plak aku cari... rasa nak dekat juta kot ker lebih... so first time nampak atas jalan begitu teruja.. klu aku yg bawak lagilah teruja (perasan lebih jerk)...



3 comments:

ckucin said...

aku dari dulu suka audi ni.. klu x silap masa layan muvi ronin terus berkenan..

nillness said...

aku tak suker audi ni..tapi audi yg gile-gile kat aku..camne nih

orkidesa said...

audi ni yg selalu mengintip ko yer nillness....

* pengsan kejap