Wednesday, July 22, 2009

Harry Potter And Half Blood Prince

Lambat plak saya nak post review pasal movie nie.. Harry potter ni saya dh tgk ari sabtu lepas.... giler ramai org pi tgk citer nie... beratur memang lah hazab betul.. tgk kt tmpt biasa lah... tgk kt sunway... nasib baik ada seat cantik sket... xdelah kene duk kt bawah2... klu dpt kt situ, xtgk pun xperlah....




Kali ni tgk sorang plak... en tunang ada hal... so weekend tu saya single yerk.. wah...

So biasanya saya citer review filem yg saya dh tgk kan... tapi kali ni memang kurang paham sket movie nie... nampaknyer kene beli novel nie... br blh paham kot... memang kali ni citer harry potter berbelit2 ... so byk benda dlm movie nie saya xpaham....

Antaranya:

1. Kenapa penjual wond tu kene culik oleh death eater...
2. how come kt Hogwarts ada almari rahsia tu...

So memang kene tgk balik semula or read the books....

Memang kurang best sket harry potter kali ni sbb kurang paham... byk sgt yg dipotong2 nyer dari novel yg betul...

Tapi klu korang semua memang tgk harry potter dr awal.. so dont miss this movie.. kang xpaham plak



2 comments:

nillness said...

citer ni mmg amat frust, tak best langsung

Anonymous said...

1. penjual wand kene culik sbb voldemort nk tnye psl 1 wand yg sgt powerful ( next citer harry potter)

2. almari rahsia tu boleh ade kat hogwards sbb draco malfoy yg bawak.dier letak almari tu kat dlm room of requirement.so org lain xle jumpe almari tu selain dia.

seyes kene baca buku baru x pening pale.