Tuesday, November 2, 2010

Econsave - murah ker?

Korang semua kalau beli barang dapur selalu kat mana. Kalau kat area Kl or Selangor nie mostly mesti pergi Tesco, Giant, Carefour or jusco jer kan. Tu jer yang best nak pegi sebab pasarayanyer besar dan semua ada kat situ.

Tapi kalau saya bali kampung, my mum suka sangat beli barang dapur kat Econsave. Beli barang basah pun kt situ. Xmau dah pegi pasar borong kt area umah.


Tanya gak kat mak, apsal. Mak kata lagi murah dari pasar borong. hmm.. apa pendapat korang. Bagi saya memang murah pun. Adalah juga barang yang sama harga ngan hypermarket yang lain. Tapi mostly lagi murah dari jusco and Carefour.

Yang mostly saya beli skang kalau kat econsave adalah beras. memang murah kay. Beza harga dalam 3-4 ringgit. Banyak tu. Kalau ada promosi boleh sampai RM5 bezanya.

So memang betul lah mak saya kata. Memang murah. Tapi kt selangor ni econsavenyer jauh2 dari kawasan bandar. Kalau area umah saya paling dekat dulu Balakong, tapi skang kt jalan klang lama dah open so dekat lah sket nak pegi. Dari gi balakong tu jauh.

So korang semua trylah beli barang kat econsave. Tapi nie pendapat peribadi saya je. Mungkin lain orang lain rasanya.

1 comment:

♥ sha ♥ said...

my family kat kg pun suke beli brg basah kat econsave sbb diorg ckp lagi murah and fresh dr pasar. tapi kalo kat area town ni sy rasa gi pasar lagi fresh kot.. tapi depends tempat gak la kan