Thursday, November 18, 2010

Check Up ke empat

Minggu ni sempat gak pegi check up ke 4. Saya dah 27 minggu dah. Wah dh hampir 7 bulan giteww... Appointment kul 8 pagi tapi xdemaknanyer. Still lambat gak. Ni lah paling lmbt kay.

Memang lambat. Tak tau lah apsal sevis masa ni lambat nak mampos... Tunggu giliran kat 1 jam. Last-last gi buat test darah ngan urine dulu baru boleh timbang berat. Xpaham betul. Yang amik appointment kul 8 pagi ni boleh plak amik nombor pastu gi breakfast. Then datang balik kul 9 baru terhegeh2 nak check. Awak tu nombor awal duk jerlah kt kusi tunggu nombor panggil bkn gi breakfast. Menyirap je darah kay.

Kul 9 setengah still ada nombor 3010 dipanggil. Tu orang ke 10 amik no kt mesin nombor. tapi kul 9 baru terhegeh2 kat kaunter ngadu nombor xpanggil. Abis saya yang no 3060 ni punya tunggu camner plak. Ko boleh gi makan2 dulu, abis orang lain yg tunggu tu xmakan ker? Posa satu hari. Menyusahkan orang betul.

Appointment kul 8 pagi abis kul 1 tgh hari. Korang bayangkan saya azab menunggu 5 jam kat KK. Jumpa nurse xdelah lama sangat. 10 minit jerk. tapi tang tunggu tu yang hazab. Lagi sakit hati bila nombor atas kiter dipanggil dulu. Camner tu. Nombor 3080 dapat masuk sedangkan saya 3060 still kene tunggu. Memang baran giler time nie.

Owh kali ni check up saya kene inject for kancing gigi. Dos yang pertama, Nanti check up ke lima kene lagi dos ke dua plak. Ni pun sengal2 xilang lagi. Seksa plak kene inject kancing gigi.

Kali ni posting tempat lepas geram yerk. Memang geram sungguh. Dah lah servis lambat pastu ada plak nurse praktikal. Lagilah melambatkan keadaan. Kenapalah kalau sebut goverment jer mesti lambat. Diorang ni malas nak buat keje ker apa ek.

2 comments:

♥ sha ♥ said...

wahaha sama la nasib kite. i baru nak buat entry komplen pasal klinik kerajaan nih =p

orkidesa said...

hehehe... sakit hati je kan kene tunggu lama2...