Thursday, April 21, 2011

Tak cukup masa

Rasa macam tak cukup masa jer skang. Terkejar sana sini. Ni baru naik keje dah kene gi klinik, gi hospital. Nak write down dalam blog pun xde masa. Penat gak nak adapt life baru nie. Tapi bila tgk muka anak jer semua ilang.

Selasa lepas gi antar Airin ke klinik for second injection for two month. Sedihnyer ken gi sorang. Baru tau betapa susahnya kalau gi sorang. Dahlah kene tunggu lama kt klinik tu. Dengan Airin meragam nak susu.

Saya kasi Airin full susu badan. Xcampur susu formula. Tapi yang susah bila saya ada. Dia xnak minum dari botol, nak direct terus. Nasib baik ada bilik menyusu. Gi sorang ni susah sket nak gi bilik air pun kene tahan.

Tapi masa kene inject tu dia selamba jer buat muka xde paper. Baby lain keluar bilik tu semua menangis, ada yang meraung. Airin masa nurse tu inject, dia terjaga tido. Then after siap terus sambung tido balik. Mcm xde paper berlaku plak.

Masa first injection 1 month tu melalak kuat giler. Skang diam plak. Saya senang hatilah. Xyah nak pujuk2. Dia paham pun mama dia sorang2. Memang penat lah.

Semalam plak gi hospital serdang. Check up for her lump kt ketiak kiri. Ni lagi azab, lama giler tunggu giliran kat hospital. Saya sorang lagi. En suami xleh cuti. Sedih sungguh. Amik nombor kul 11 pagi. Angka giliran sampai kul 3 ptg. Memang penat. Dengan nak makan xleh. Airin dalam hospital kejap2 ngaruk. Xselesa kot Bising sangat kt jabatan kecemasan tu.

Next appointment minggu depan. Janganlah saya sorang lagi. Penatlah....

2 comments:

Siti said...

Salam ukhwah,

wati nak tanye, sape yg ada lump tu? baby or mummynyer?

orkidesa said...

baby yang ada.