Wednesday, December 30, 2009

Movie review - 2012

Lama gak tak buat movie review kan.. tgk movie dh byk tapi nak buat review tak sempat. ni kene recall balik movie apa dh saya tgk.

So korang dh tgk 2012.. rasanya dh xde dh tayangan nyer skang...


A bit review about 2012..

Mengisahkan American geologist Adrian Helmsley dlm tahun 2009 pergi ke India untuk berjumpa dgn rakannyer dan mengetahui terdapat pergerakan yang kuat dari solar flare form the sun yang menyebabkan suhu di perut bumi semakin meningkat. Kemudian Adrian memberitahu kepada President US untuk menangani masalah ini.


So they begin a massive, secret project untuk memastikan the survival of humanity. Oleh itu, 400,000 people are chosen to board a series of ships (called arks) yang akan dibina di Himalaya. The majority of tickets aboard these ships are reserved for notable government officials and selected people, while additional funding for the project is raised by selling tickets to the private sector at the price of 1 billion euro per person.


So apakah kesudahannyer... korang carilah dvd ke cd movie nie.. very complicated movie... CGI nyer okay.. memang xterjangka lah kemusnahan bumi nie...

1 comment:

mybiz said...

Nice info blog. Mantap!!!I like to share with bloggers and all of readers
Keep in touch