Friday, March 19, 2010

Almost Done - Nikah Outfit

Semalam dah antar my dress nikah kt dios astana. Susah gak nak cari tailor last minute nie. Nasib baik my ofismate bagitau kt dios ni blh tempah dress nikah. So semalam masa lunch hour gi lah sana. Nasib baik area ofis dekat ngan dios. Klu jauh.. hazab lah nak menempuh jem di tengah hari.


First time gi sana, xsangka plak besar giler tempat nya. Bahagian wedding di tingkat 2 kay. Yang layan saya semalam namanya arni. Okaylah peramah jugak orangnya. Kalau korang xde idea nak tempat baju apa for your wedding, kt dios tu ada bermacam2 patern untuk korang cari ilham. Memang penuh dgn baju pengantin jer kt tingkat 2 tu...

Baju tu nanti saya reveal kalau dh siap kay...

So kos untuk tempahan baju tu xdelah mahal sangat still on the budget. So lagi seminggu baju tu siap kene cari orang nak buat beads plak... hmm...

Then petang semalam gak terus gi kimie kajang untuk hantar baju melayu en tunang. yang ni memang lama asik postpone jerk. en tunang asik kata hold dulu lah...

Nasib baik boleh tempah lagi. And the price untuk baju melayu cekak musang xdelah mahal sgt.. macam tak percaya jerk.. Kalau tempat kt jb lagi mahal agaknya.

So baju is almost done. tinggal tunggu siap dan boleh collect..

Ari ni kene balik kg. Kene antar barang yang dh penuh kt bonet.. then going for my interview nikah.. very the seram one.. hehehehe....

wish me luck..

1 comment:

farah shahira said...

Hai,
Saya google2 nak tau siapa pernah tempah baju kat dios and terkeluar la blog awak. Walaupun dah bertahun entry ni tapi nk tanya jugak. Ok tak tempah baju kt dios? Design dia ikut tak macam yang kita nak? Really appreciate your testimoni sebab saya plan nk tempah baju kt dios utk wedding saya nanti tp before tu nak tau dulu comment org yang dh pernah tempah kt situ. :)